skip to Main Content

Inkomen ging omhoog in 2020

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. De zogeheten spaarquote – welk gedeelte van het inkomen wordt gespaard, ligt nu dus op 25 procent. Een jaar eerder was dat een krappe 17 procent.
Het beschikbaar inkomen steeg vooral door een stijging van de lonen. De cao-lonen stegen in 2020 met gemiddeld 3 procent, de grootste stijging in twaalf jaar. Door de coronapandemie ging de wereld grotendeels op slot, wat ook aan het uitgavenpatroon van Nederlanders te merken was. Huishoudens gaven vooral minder uit aan verre vakanties en restaurant- of theaterbezoek. Wel werd meer besteed aan eten en genotmiddelen.
Vanwege de lagere uitgaven zijn veel Nederlandse huishoudens meer gaan sparen. In totaal werd er 77,1 miljard euro gespaard vorig jaar, 33,8 miljard euro meer dan eind 2019. De netto-inleg in de pensioenvoorzieningen nam met bijna 1,9 miljard euro af tot 25,3 miljard euro. Het totaalbedrag aan bespaard vermogen kwam daarmee uit op 102 miljard euro in 2020.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search