skip to Main Content

In belastingaangifte nog geen verandering in box 3

De Belastingdienst zegt wel voorlopig geen definitieve aanslag op te leggen. Ook is duidelijk dat veel Nederlanders al op de eerste dag aangifte doen, want de website van de Belastingdienst is tijdelijk niet bereikbaar. 
Bij de vermogensrendementheffing gaat de fiscus uit van een fictief rendement bij bijvoorbeeld sparen en beleggen. Maar volgens velen was dat fictieve rendement veel te hoog. Hierdoor betaalden veel mensen meer belasting dan wanneer hun werkelijke inkomsten uit sparen en beleggen zouden zijn belast. Ze stapten naar de rechter en die gaf de bezwaarmakers eind vorig jaar gelijk. Het nieuwe kabinet weet nog niet hoe het moet omgaan met die rechterlijke uitspraak. Daarover moet in mei duidelijkheid komen. Maar de fiscus wil daar niet op wachten. Nederlanders met een inkomen in box 3 – dat zijn er volgens schattingen zo'n twee miljoen – moeten daarom nu toch al aangifte doen, en volgens de oude regels.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search