skip to Main Content

Huizenprijzen daalden voor het eerst iets

De daling van afgelopen kwartaal was wel klein. Het ging om een daling van 2,1 procent in vergelijking met het kwartaal ervoor. Daarbij ging het alleen om bestaande bouw. Nieuwbouwwoningen werden wel duurder dan een kwartaal eerder. En in vergelijking met een jaar geleden werd er nog steeds een forse prijsstijging genoteerd, van 13,7 procent. 
Volgens hoogleraar Peter Boelhouwer aan de TU Delft is de daling niet verwonderlijk, omdat de huizenprijzen in het laatste kwartaal van vorig jaar zó hard stegen. Daarbij is er volgens hem altijd minder druk op de woningmarkt in het eerste kwartaal. Het oplopen van de hypotheekrente speelt vermoedelijk ook een rol. Sinds het begin van dit jaar liepen deze rentes op van ongeveer 1,5 naar 2,5 procent. Daardoor kunnen huizenkopers minder geld lenen en brengen ze dus een lager bod uit dan eerder. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search