skip to Main Content

Huizenkoper kiest vaker voor variabele hypotheekrente

Bij een lage rentestand vinden huizenkopers het prettig om hun rente voor lange tijd vast te zetten. Toen de rente rond de 1 procent schommelde, waren 20 en 30 jaar de pupulairste termijnen. Nu de hypotheekrentes in korte tijd flink zijn gestegen zetten mensen hun hypotheekrente minder lang vast, om te kunnen profiteren als de rente weer daalt. 

Uit gegevens van De Nederlandsche Bank blijkt dat in september voor ruim 1 miljard euro aan hypotheken is afgesloten met een variabele rente of een rente die maximaal één jaar vaststaat. Dat bedrag is 7 procent hoger dan in augustus en 47 procent hoger dan in januari van dit jaar. Hoewel het lang vastzetten van de hypotheekrente aan populariteit verliest, is het aandeel nog wel groter dan van de kortlopende rentes. Maar dat verschil wordt wel steeds kleiner.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search