skip to Main Content

Hoog eigen risico zorgpolis minder populair

Vooral het aantal consumenten dat gaat voor het hoogste eigen risico bedrag van 885 euro is flink gedaald. Tot nu toe kiest 21 procent van de aanvragers hiervoor. Vorig jaar was dit nog ruim 31 procent.
Dat minder mensen het eigen risico verhogen, komt volgens Geld.nl mede doordat het in 2024 minder oplevert. Veel zorgverzekeraars hebben de premiekorting voor een verhoogd eigen risico voor komend jaar verlaagd. Wie het eigen risico maximaal verhoogt naar 885 euro, krijgt nu op jaarbasis gemiddeld 50 euro minder korting dan in 2023. Hierdoor weegt voor veel mensen het risico op een hoge ziekenhuisrekening niet langer op tegen de premiekorting. Zij kiezen dan meestal gewoon weer voor het standaard eigen risico van 385 euro.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search