skip to Main Content

Een op zes leende geld bij familie voor aankoop woning

In 2020 maakten 645.000 huiseigenaren gebruik van een 'familiehypotheek', voor in totaal 70 miljard euro. Bij een familiehypotheek gelden dezelfde regels als bij hypotheken bij banken. Ook de rente die je betaalt moet marktconform zijn, dus vergelijkbaar met rentes die banken bieden. Maar die rentebetalingen kunnen familieleden vervolgens wel weer terugschenken. Dat kan belastingvrij tot 6.035 euro per jaar.
Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) zijn huiseigenaren met een familiehypotheek vaak iets jonger dan huiseigenaren met alleen een hypotheek bij de bank. Ook hebben ze een hoger vermogen en kopen ze duurdere woningen (gemiddeld 376.000 euro ten opzichte van 326.000 euro). Hun ouders hebben ook meer vermogen, wat natuurlijk ook nodig is om die lening te kunnen verstrekken.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search