skip to Main Content

Grote verschillen in premie autoverzekering

De Consumentenbond vergeleek de premies voor een 42-jarige bestuurder van een 6 jaar oude Volkswagen Golf met 5 schadevrije jaren als die op verschillende adressen zou wonen. In de Rotterdamse Vinex-wijk Nesselande betaalt de bestuurder gemiddeld 30 procent minder dan in de Oranjeboomstraat in de Rotterdamse wijk Feijenoord. Bij ASR scheelt dat zelfs 95 procent. De Goudse rekent op beide adressen dezelfde premie.
Ook binnen dezelfde straat kan de premie flink verschillen, meldt de Consumentenbond. De Oranjeboomstraat heeft meerdere postcodes. Daardoor betaalt de Golfrijder op het ene huisnummer meer dan op het andere. Het verschil is het grootst bij de Kilometerverzekering (11,6 procent) en Nationale-Nederlanden (11,4 procent). Dit kan oplopen tot ruim 100 euro meer premie per jaar.
Het verschil tussen stad en platteland is bij veel verzekeraars nog groter. Verhuist de verzekerde bijvoorbeeld van het dorp Ridderkerk naar de Kop van Zuid in Rotterdam? Dan gaat zijn premie gemiddeld met 60 procent omhoog. Uitschieters zijn ASR met een premiestijging van 124 procent, HEMA met 80 procent en Nationale Nederlanden met 87 procent.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search