skip to Main Content

Gemiddelde woningprijs ruim door de 4 ton

De verkoopprijs van bestaande koopwoningen schoot in een jaar tijd bijna 20 procent omhoog, zo'n sterke stijging is ook niet eerder vertoond. Meer dan drie kwart van de huizen gaat boven de vraagprijs weg, overbieden is de norm geworden. Gemiddeld werd 8,2 procent meer dan de vraagprijs betaald.
Over de hele woningmarkt bezien, dus alle soorten huizen, kunnen kopers kiezen uit minder dan anderhalf huis. Een jaar geleden wasdat nog 2,6, bijna drie huizen. Voor rijtjeswoningen is de keuze opgedroogd tot één huis. Volgens NVM kijken kopers nauwelijks meer naar de vraagprijs, maar kijken ze naar wat ze kunnen opbrengen aan maandlasten en gaan daarmee de absurd krappe markt op. Doordat de markt 'opdroogt' is het aantal verkochte huizen in de maanden april, mei en juni met 12 procent gedaald tot ruim 34.000. Huizen worden gemiddeld binnen 24 dagen verkocht. Dat is de kortste periode ooit.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search