skip to Main Content

Effect hogere hypotheekrente derde kwartaal zichtbaar

De hypotheekrente is dit jaar snel gestegen. Waar de rente voor kort- en langlopende hypotheken in januari tussen de 1 en 1,5 procent lag, was dat in juli zo'n 3,8 tot 4,5 procent. Die flink hogere rente zal ook gevolgen hebben voor de huizenmarkt. Het Kadaster verwacht dat de rentestijging het rempedaal van de woningmarkt verder induwt. Het aantal transacties zal afnemen, wat leidt tot minder grote prijsstijgingen. Dit effect zal wel pas op z'n vroegst in het derde kwartaal te zien zijn, denkt het Kadaster.

De hogere hypotheekrente is niet het enige wat de huizenmarkt afremt. Ook dat de hoge inflatie en de traditionele economische wet van vraag en aanbod spelen een rol. “Op een gegeven moment zijn de huizenprijzen zo hoog, dat steeds minder mensen een woning kunnen kopen. Hierdoor neemt het aantal transacties af, waarna de prijsstijging ook afvlakt”, aldus het Kadaster.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search