skip to Main Content

DNB ziet herstel aan de horizon

De toezichthouder verwacht dit jaar een groei van ruim 2 procent en volgend jaar ruim 4 procent. Dat de Nederlandse economie het beter deed dan verwacht, komt volgens Knot onder meer door de reactie van beleidsmakers op de crisis. “De overheid kwam met omvangrijke noodpakketten, die werden ondersteund door het monetaire beleid van de ECB. De economie kon veerkracht tonen omdat ze in de kern gezond was toen het virus toesloeg. Met het vaccineren komt het einde van de crisis in zicht en is het belangrijk om te focussen op het herstel.”
Wel ziet Knot nog een paar zware uitdagingen. Hij verwacht dat het aantal faillissementen flink zal toenemen wanneer de overheid de noodpakketten afbouwt. “Voorkomen moet echter worden dat na de crisis bedrijven alsnog omvallen die in de kern gezond zijn gebleven. Schuldeisers doen er in die gevallen goed aan om bij een dreigend faillissement om de tafel te gaan. Ook moeten we ervoor blijven waken dat faillissementen zich niet vertalen in onhanteerbare kredietverliezen bij banken. Dan zou de financiële sector alsnog in de problemen komen.”

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search