skip to Main Content

DNB verwacht minder huizen onder water bij daling prijzen

Dat zegt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB). Hij noemt de Nederlandse woningmarkt een hele ingewikkelde “die zich ook anders ontwikkelt in deze crisis dan we gedacht hadden. Als toezichthouder moeten we wel rekening houden met een daling en de banken ook, door grotere reserves aan te houden. Een omslag leidt altijd tot problemen en in Nederland tot grotere problemen in de economie dan in andere landen, omdat de huizen worden betaald met heel veel geleend geld.”
Er is dus wel een verschil met de crisis in de periode 2008 tot 2013. “Toen werden de huizen 20 procent minder waard, waardoor uiteindelijk ongeveer een derde van de huizen minder waard was dan de hoogte van de hypotheek. Sindsdien is het beleid strenger geworden waardoor niet meer dan de waarde van het huis geleend kan worden. Daardoor zullen bij een nieuwe schok in de woningmarkt aanzienlijk minder huizen onder water staan.”

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search