skip to Main Content

Aflossingsvrije hypotheek populair bij jonge huizenkopers

Door de lage hypotheekrente en de stijgende huizenprijzen wint de aflossingsvrije hypotheek vooral onder starters aan populariteit. Ee aflossingsvrije hypotheek leidt tot lagere maandlasten, omdat maandelijks alleen rente wordt betaald, geen aflossing. Sinds 2013 mag een hypotheek nog maar maximaal 50 procent aflossingsvrij zijn. Bovendien is er geen recht meer op hypotheekrenteaftrek over het aflossingsvrije deel. Het nadeel van de ontbrekende hypotheekrenteaftrek is op dit moment erg klein, omdat de rente zo laag staat. 
Ook bij andere leeftijdscategorieën neemt de populariteit voor de aflossingsvrije hypotheek onder huizenkopers toe, zoals bij de leeftijdscategorie 45 tot 55 jaar en 55-plussers (4 procent vaker). Alleen bij de leeftijdscategorie 35 tot 45 jaar is sprake van een lichte daling, aldus advieskantoor De Hypotheker.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search