skip to Main Content

Bijna 40 procent lost extra af op hypotheek

Van de tweeduizend ondervraagde Nederlandse woningbezitters geven twee op de drie aan dat de coronacrisis geen rol heeft gespeeld bij hun afweging om extra af te lossen. Bijna één derde (31 procent) doet dit om de maandelijkse lasten te verlagen en 25 procent wil door extra af te lossen de restschuld op de woning verlagen. Daarnaast zegt ruim één op de vijf huizenbezitters (22 procent) dat zij hun spaargeld inzetten voor het doen van extra aflossingen, omdat zij hierover vrijwel geen rente ontvangen.
Van de ondervraagde huizenbezitters heeft 11 procent een hypotheek waarbij er wordt opgebouwd (een bankspaar-, spaar- of beleggingshypotheek), 31 procent heeft een hypotheek waarbij annuïtair of lineair wordt afgelost; 19 procent heeft een aflossingsvrije hypotheek en 38 procent heeft een combinatie van beide vormen.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search