skip to Main Content

Derde huiseigenaren heeft minimaal ton overwaarde

Uit onderzoek blijkt dat 11 procent van de huiseigenaren met tenminste 200.000 euro overwaarde het nieuwe jaar in gaat. Vooral grotere huizen en appartementen zijn aanzienlijk in waarde gestegen. Zo heeft maar liefst 15 procent van de woningen met een oppervlakte van ten minste 120 vierkante meter minimaal 200.000 euro overwaarde. Onder appartementen bedraagt dit percentage 13 procent. Overigens worden die gemiddelde prijzen vooral door de situatie in Amsterdam opgedreven. 
De woningmarkt in de Randstad is er een van extremen, blijkt verder uit het onderzoek. De steden in de Randstad bezetten namelijk zowel de top vier in de lijst met minstens twee ton overwaarde, als de hoogste klasseringen in de lijst met minimaal 100.000 euro onderwaarde. De gemiddelde huizenprijs in Amsterdam stijgt al zeven jaar op rij. Iemand die op een gunstig moment een woning kocht in de hoofdstad, heeft daardoor al snel een forse overwaarde. De ‘kopposities’ qua onderwaarde vallen ook goed te verklaren. Veel recentere kopers in de Randstad hebben namelijk ver boven de marktwaarde geboden, om zo toch hun droomwoning te bemachtigen. Op papier zijn die panden dan direct minder waard dan het aankoopbedrag.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search