skip to Main Content

Bijna helft van de Nederlanders wil zuiniger aan doen

Nederlanders zijn er ook meer op gericht om niet in de financiële problemen te komen. Zo geeft 30 procent aan van plan te zijn om dit jaar altijd de rekeningen op tijd te betalen. Dat zijn er meer dan in 2022, toen 25 procent dit voornemen had. Verder is bijna 1 op de 4 Nederlanders van plan om in 2023 niet (meer) rood te staan. Dit zijn enkele conclusies uit een enquête onder 1.004 Nederlanders in opdracht van platform Wijzer in geldzaken. 
Ook zeggen meer mensen dan vorig jaar (43 procent tegen 38 procent) van plan te zijn om minder onnodige uitgaven te doen en met minder spullen te willen leven (23 procent tegen 19 procent vorig jaar). Verder willen mensen liever bezuinigen dan hun buffer aanspreken. Het aantal mensen dat voldoende heeft kunnen sparen om een onverwachte uitgave van 2.000 euro te kunnen opvangen is vrijwel gelijk gebleven aan twee jaar geleden (circa 66 procent). Wel zijn ze daar iets minder zeker over dan in 2020.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search