skip to Main Content

Bedrijven kunnen zich moeilijker verzekeren tegen hackers

Er zijn steeds meer aanvallen met gijzelsoftware (ransomware) en de kosten worden hoger . Herverzekeraars worden daarom kritischer en verzekeraars ook. Niet elk groot bedrijf kan zomaar even een verzekering afsluiten. En als er verzekerd wordt, kan de premie fors hoger uitvallen dan vorig jaar. vaak moet ook het eigenrisicobedrag flink omhoog. 
De schade na een succesvolle aanval met gijzelsoftware is zelfs zo hoog, dat veel verzekeraars liever helemaal geen cyberverzekering verkopen aan bedrijven met een jaaromzet van meer dan 100 miljoen euro. Vorig jaar steeg het aantal gemelde ransomware-aanvallen wereldwijd met 715 procent. En uit een ander onderzoek blijkt dat 71 procent van alle ransomware-aanvallen gericht is op mkb-bedrijven. Bedrijven betaalden in 2020 gemiddeld 265.000 euro om weer bij de gegijzelde data te kunnen komen. In 2019 was dat nog 97.000 euro. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search