skip to Main Content

AFM waarschuwt voor dubieuze beleggingen in valuta en crypto?s

In veel gevallen gaat het dan om beleggingen met zeer grote risico’s, die de aanbieder niet of nauwelijks benoemt. Zij houden er bovendien regelmatig misleidende en agressieve handelswijzen op na. Vaak verliezen mensen veel geld.
Dat geldt ook voor mensen die bij buitenlandse aanbieders beleggen in cfd’s (contracts for difference), zeer risicovolle, speculatieve beleggingen. Het is voor particuliere beleggers vaak erg lastig om verloren geld door malafide partijen terug te krijgen. Toch deden Nederlandse rechters in 2021 vier keer uitspraak in zaken die waren aangespannen door beleggers die veel geld verloren hadden met het handelen in cfd’s. Alle keren was de uitspraak dat de gedupeerden hun inleg moesten terugkrijgen. De rechters meenden dat sprake was van oneerlijke handelspraktijken.
Ondanks die uitspraken adviseert de AFM particulieren niet te reageren op advertenties of telefoontjes van mogelijk dubieuze aanbieders en om toenaderingspogingen te melden bij de AFM.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search