skip to Main Content

Een eigen motor betekent bewegingsvrijheid, maar met uw voertuig loopt u ook verkeersrisico’s. Ga daarom goed verzekerd op weg.

Waarvoor bent u verzekerd?

Met een motorverzekering bent u verzekerd voor materiële schade en letselschade die u met uw voertuig veroorzaakt en – afhankelijk van de gekozen verzekering – voor schade aan uw eigen voertuig. Er zijn drie soorten verzekeringen:

WA-verzekering
Als u onbedoeld schade veroorzaakt met uw motor bent u wettelijk aansprakelijk voor de financiële gevolgen, zowel voor materiële schade als voor letselschade. U bent daarom verplicht een WA-verzekering af te sluiten.
Het WA-risico is vaak niet gedekt als u met uw motor koeriersdiensten verricht. Gebruik uw eigen motor dus niet voor werk.

Cascoverzekering
Als u ook schade of diefstal van uw voertuig vergoed wilt krijgen, kies dan naast de WA-verzekering ook voor een cascoverzekering. Er zijn twee soorten cascoverzekeringen:

Beperkt casco

  • Schade ontstaan door brand, ontploffing, storm, diefstal, joyriding, botsing met loslopende dieren.

Volledige cascoverzekering

  • Dezelfde dekking als de beperkt cascoverzekering, plus:
  • Schade ten gevolge van een botsing, aanrijding, omslaan, te water of van de weg raken, etc. Ook als u daar zelf onopzettelijk schuldig aan bent.

Accessoires

U kunt ook accessoires meeverzekeren. Daarvoor betaalt u wel extra premie.

Ongevallenverzekering

Motorrijders maken 20 keer zoveel kans om te overlijden bij een verkeerongeluk dan inzittenden van een auto. Daarom bespreken we ook met u of een ongevallenverzekering iets voor u is.

De premie

De premie van uw motorverzekering bestaat uit een WA-gedeelte en een cascogedeelte. Deze worden apart berekend.

Voor het bepalen van de premies is onder meer van belang:

  • Dekking (alleen WA of ook casco)
  • Cataloguswaarde
  • Leeftijd van de bestuurder
  • Aantal schadevrije jaren
  • Bouwjaar van het voertuig
  • Postcodegebied

Andere pagina’s:

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search