skip to Main Content

Een bal door de ruit of een ongelukje tijdens het ramen lappen? De glasverzekering vergoedt schade aan glas dat deel uitmaakt van uw woning.

Waarvoor bent u verzekerd?

Vaak is een glasverzekering opgenomen in de woonhuisverzekering (opstalverzekering) of de inboedelverzekering. Maar dit is vaak een standaard verzekering. Extra dik glas, bewerkt glas, glas in lood of grote glasoppervlakten vallen dan buiten de dekking. Wanneer uw woning dit duurdere of bijzondere glaswerk bevat, kunt u beter een aparte glasverzekering afsluiten. En als u in een relatief dure woning woont, kan een losse glasverzekering voordeliger zijn dan meeverzekeren op de woonhuispolis.

Een glasverzekering vergoedt ruitbreuk. Krijgt u schade en moet u een noodvoorziening plaatsen om verdere schade te voorkomen? Dan zijn deze kosten vaak meeverzekerd. Let op! Het verzekerde glas moet bedoeld zijn om licht door te laten. Een kristallen vaas of een spiegel is dus niet gedekt.

Verzekeraars sluiten vaak bepaalde vergoedingen uit:

  • Glasbreuk door verbouwingswerkzaamheden, verplaatsing of bewerking van het glas.
  • Glasbreuk als gevolg van brand en/of ontploffing en inbraak of een poging daartoe (brand, ontploffing en inbraakschade zijn wel gedekt door een opstalverzekering).
  • Glasschade die ontstaat door een catastrofeachtige situatie, zoals oorlogssituaties, atoomkernreacties en overstromingen, wordt nooit vergoed.

De premie

De premie is afhankelijk van het aantal kamers in de woning, wel of geen dubbel glas en glassoort. Soms wordt de premie gebaseerd op de oppervlakte per ruit.

Andere pagina’s:

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search