skip to Main Content

Verschillende inkomensoplossingen bij arbeidsongeschiktheid

Uit de tweejaarlijkse Zelfstandigen Enquête Arbeid (ZEA) van TNO en het CBS blijkt dat begin 2023 65% van de zelfstandig ondernemers een financiële voorziening had tegen het risico van arbeidsongeschiktheid. In 2021 was dat nog 63% en in 2019 was dat 59%. Het is goed dat steeds meer ondernemers zich bewust zijn van hun inkomensrisico.

Spaargeld of broodfonds
Maar welke voorzieningen treffen ondernemers dan? Het vaakst noemen zij spaargeld of beleggingen. Inmiddels geeft 37% van de zzp’ers aan daarop terug te kunnen vallen. Dit is bovendien sinds de meting vanaf 2019 de sterkst toegenomen getroffen voorziening. Een andere oplossing die genoemd wordt is een schenkkring, zoals een broodfonds. Een groep ondernemers zet dan elke maand geld op een broodfondsrekening. Als een van hen arbeidsongeschikt wordt, ontvangt hij een schenking uit het fonds. Het inkomen kan dan voor een tijdje veiliggesteld worden. Het nadeel van spaargeld of broodfonds is dat ze slechts tijdelijk financiële zekerheid bieden.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
De derde voorziening die ondernemers noemen is de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Ongeveer 22% van de zzp’ers heeft daarvoor gekozen. Met een AOV kan uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid tot aan uw AOW-leeftijd worden veiliggesteld. Veel verzekeraars bieden bovendien diensten aan om gezondheidsklachten te voorkomen. Ook bieden ze ondersteuning om het bedrijf draaiende te houden of om te re-integreren op een andere plek in de arbeidsmarkt.

Hoe beschermt u uw inkomen?
Hoe denkt u na over inkomenszekerheid bij arbeidsongeschiktheid? Behoort u tot de 35% die niets geregeld heeft, bijvoorbeeld omdat u denkt dat een AOV heel duur is? In de praktijk blijkt dat vaak mee te vallen. Wij gaan graag voor u na of er ook voor u een betaalbare oplossing is. Of heeft u wel een voorziening getroffen, maar weet u niet of u daarmee voldoende financiële zekerheid heeft? Wij bespreken met u wat u nog meer kunt doen om uw inkomen te beschermen.

Maatwerkadvies
Klop bij ons aan voor een gesprek over uw inkomensrisico’s. Iedere ondernemer is anders en daarom kijken we naar het totaalplaatje om een maatwerkadvies te kunnen geven. De oplossingen die we adviseren moeten betaalbaar zijn en passen bij uw wensen en uw persoonlijke situatie.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search