skip to Main Content

Uw postcode en uw autoverzekering

De Consumentenbond heeft onlangs de autopremies van verschillende adressen vergeleken voor een 42-jarige bestuurder van een zes jaar oude Volkswagen Golf met vijf schadevrije jaren. Het blijkt dat er enorme verschillen in premies bestaan. Verzekeraars baseren hun risico-inschatting namelijk onder meer op de postcode en doen dat elk op hun eigen manier.

Meer claims, hogere premies
Over het algemeen rekenen verzekeraars hogere premies in regio’s of postcodegebieden waar het risico op diefstal en schade groter is. Maar de premies gaan ook omhoog voor gebieden waar veel wordt geclaimd. Dat u als autobezitter ook extra moet betalen als uw buurtgenoten veel claimen, vindt de Consumentenbond oneerlijk. Want autobestuurders worden al individueel voor hun claimgedrag beloond of gestraft via de bonus-malusladder.

Zelfde straat, andere premies
Verzekeraars maken per postcodegebied bovendien elk hun eigen risico-inschatting. Daardoor kunnen de premies van twee verzekeraars voor een en hetzelfde postcodegebied verschillend zijn. En waar de ene verzekeraar twee postcodes in twee risicoklassen indeelt, maakt de andere verzekeraar geen onderscheid tussen die gebieden. Het verschil in autopremies is bij veel verzekeraars het grootst tussen stad en platteland. Maar ook per stad, wijk of zelfs straat kunnen premies flink uiteenlopen.

Wij zoeken het uit
Het is dus belangrijk om niet klakkeloos een autoverzekering af te sluiten, maar eerst de premies goed met elkaar te vergelijken. Klop daarvoor aan bij ons kantoor. Wij hebben een overzicht van de premies en de voorwaarden. We bespreken eerst met u welke dekking geschikt of gewenst is. Daarna gaan we voor u op zoek naar een passende autoverzekering met de laagste premie.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search