skip to Main Content

Sluit direct na boeking annuleringsverzekering af

Als u door onvoorziene omstandigheden uw reis moet annuleren, vergoedt een annuleringsverzekering de kosten die u voor de reis gemaakt heeft. In bepaalde gevallen is er ook een dekking bij vertrekvertraging of als u uw reis onverwacht moet afbreken. Maar wat is een geldige reden om te mogen annuleren? Dat verschilt van verzekeraar tot verzekeraar. Overlijden en ziekte van uzelf, een naast familielid of de persoon bij wie u zou verblijven gelden altijd wel als onvoorziene omstandigheden. Daarnaast zijn echtscheiding, onvrijwillige werkloosheid, een nieuwe baan of een nieuwe huurwoning geaccepteerde redenen om uw reis te annuleren.

Reden om te annuleren|
Maar er zijn nog allerlei andere redenen te bedenken waarom u een vakantie af zou willen zeggen. Uw kleinkind wordt bijvoorbeeld eerder geboren, een goede vriend overlijdt plotseling of u heeft een startbewijs voor de Elfstedentocht en net als u op vakantie wilt, hoort u: It giet oan! Verzekeraars hanteren elk hun eigen voorwaarden. De dekkingen van de annuleringsverzekeringen lopen daarom nogal uiteen. Dat geldt ook voor de premies. Klop daarom bij ons aan zodra u een vakantie gaat boeken. Wij zoeken dan de annuleringsverzekering die past bij uw wensen.

Binnen 7 dagen afsluiten
Het is belangrijk om direct na boeking de verzekering af te sluiten. Verzekeraars willen voorkomen dat mensen afwachten om te kijken of zich een omstandigheid voordoet waarom zij zouden annuleren. Bij driekwart van de doorlopende en kortlopende annuleringsverzekeringen heeft u daarom geen of slechts een beperkte dekking als u na het boeken van de reis langer dan 7 dagen (soms 14 dagen) wacht met afsluiten. Vooral als u vanwege een bestaande ziekte of aandoening van uzelf of een familielid de reis wilt kunnen annuleren, mag u van de verzekeraar niet te lang wachten met afsluiten.

Advies over reis- en annuleringsverzekering
Maakt u uw vakantieplannen concreet en gaat u de reis nu boeken? Neem dan direct daarna contact met ons op voor een goede annuleringsverzekering. En uiteraard adviseren wij u ook welke reisverzekering past bij uw soort vakantie en bij uw wensen.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search