skip to Main Content

Leg uw uitvaartwensen vast

Misschien vindt u dat uw nabestaanden zelf maar moeten beslissen hoe ze uw uitvaart vormgeven. Maar zij zullen het vast fijn vinden om hun keuzes af te stemmen op wat bij u en uw leven past. Als uw wensen bekend zijn, kan de uitvaart afgestemd worden op wie u was als persoon, hoe uw leven was en wat u heeft betekend voor anderen. Bovendien voorkomt het discussies en zijn praktische keuzes gemakkelijker te maken: begraven of cremeren, de muziek, de bloemen, de kist, de kleding van de bezoekers, het rouwvervoer, de rouwkaarten, de catering, de grafsteen of urn, de uitvaartlocatie of de asbestemming et cetera. Nabestaanden krijgen dan meer ruimte voor hun verdriet.

Verzekeraar helpt wensen te formuleren
Misschien vindt u het wel belangrijk om over uw uitvaartwensen te praten, maar ook lastig. Dan kunt u bijvoorbeeld beginnen met de financiële kant van de uitvaart: hoe worden de kosten (gemiddeld tussen de 7.000 en 10.000 euro) betaald? Heeft u voldoende vermogen en kunnen uw nabestaanden daar al direct over beschikken? Als dat niet zo is, of als u uw vermogen liever nalaat, kan een uitvaartverzekering uitkomst bieden. Uw nabestaanden weten dan welke kosten vergoed worden en kunnen daar de uitvaart op afstemmen. En als u een uitvaartverzekering afsluit, biedt de verzekeraar de helpende hand om uw wensen in kaart te brengen en vast te leggen.

Verzekeren en sparen
Het is begrijpelijk dat jonge mensen minder met de uitvaart bezig zijn dan de oudere generatie. Dan is het nog moeilijker om uitvaartwensen vast te leggen. Dat hoeft misschien ook nog niet. Maar u kunt al wel een uitvaartverzekering afsluiten. Dat is zelfs heel gunstig omdat bij afsluiten op jonge leeftijd de maandpremie gedurende de hele looptijd heel laag blijft. Een andere financieringsmogelijkheid is om te sparen voor de uitvaart. Dan is wel de vraag of u genoeg opbouwt en of u het spaartegoed niet voor iets anders gebruikt. Ook kan een uitvaartverzekering soms voordeliger zijn dan sparen.

Advies en berekening
Of u uw uitvaartkosten het beste kunt financieren met spaargeld, een verzekering of een combinatie van die twee, kunt u met ons bespreken. Wij adviseren u en maken een heldere berekening. Ook gaan we tijdens de looptijd na of de dekking nog aan uw wensen voldoet. U kunt de polis altijd nog aanpassen.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search