skip to Main Content

Iedereen wil een camper of een caravan

In 2021 is het hoogste aantal nieuwe caravans en campers geregistreerd sinds 2008. En dat terwijl 2020 ook al zo’n goed jaar was. Dat blijkt uit cijfers van BOVAG en Kampeer en Caravan Industrie (KCI). Niet alleen nieuw werd er meer verkocht: ook camperoccasions en tweedehands caravans werden gretig afgenomen.

Kies wat bij u past
Dat de mobiele woning zo populair is, is goed te begrijpen. Want u koppelt comfort en een thuisgevoel aan mobiliteit en vrijheid. De keuze is bovendien heel ruim: van zeer luxe vakantieverblijven op wielen tot eenvoudige tweedehands sleurhutten. Wat bij u past, hangt af van uw bestedingsruimte en uw persoonlijke wensen. Maar wat u ook kiest, zorg voor goede verzekeringen. Zo voorkomt u een financiële strop die uw vakantiepret bederft.

WA alleen voor campers
Aan welke verzekeringen moet u denken als u een camper of een caravan koopt? De camper is een auto en u bent daarom verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Die vergoedt alleen de schade die u met de camper toebrengt aan anderen. Een WA-verzekering heeft u niet nodig voor een caravan. Die valt wat betreft aansprakelijkheid onder de WA-dekking van de auto of onder uw aansprakelijkheidsverzekering.

Caravan, camper en alles erop en eraan
Wilt u schade aan de camper of caravan zelf verzekeren? Dan sluit u een camper- of caravanverzekering af. Alles wat binnen vastzit, is dan ook verzekerd, zoals kastjes, tafels en bedden. Zaken als een voortent, luifel, airco, satellietschotel of fietsenrek, kunt u ook meeverzekeren. Losse spullen die u meeneemt in de camper of de caravan, zoals borden, meubilair en gordijnen, kunt u apart verzekeren. Kleding, camera en andere vakantiespullen worden beschouwd als bagage. Die kunt u verzekeren op de reisverzekering.

Hagelschade
Bij een total loss hangt kunt u de nieuwwaarde vergoed krijgen als uw caravan of camper niet ouder is dan 5 of 10 jaar, afhankelijk van de verzekeraar. Hagelschade is niet vanzelfsprekend meeverzekerd. Verzekeraars hanteren voor daarvoor vaak een hoger eigen risico of u moet het risico apart verzekeren. Of u kunt die schade alleen verzekeren is als u een hagelbestendig dak heeft. .  Diefstal van de caravan is alleen gedekt als aan u speciale preventie-eisen voldoet zoals een disselslot en/of gedemonteerde wielen

Gaat u een caravan of camper aanschaffen, hetzij nieuw, hetzij tweedehands? Dan adviseren wij u graag over een passende en voordelige manier om hem te verzekeren.

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search