skip to Main Content

Ziekteverzuim op hoogste punt in zeventien jaar

Vorig jaar lag het gemiddelde ziekteverzuim in de eerste drie kwartalen nog op 4,3 procent. De uitbraak van de coronapandemie lijkt een logische verklaring voor de stijging dit jaar. In het derde kwartaal lag het ziekteverzuim op 4,4 procent. Dat was vorig jaar in het derde kwartaal nog 4,0 procent. In vrijwel alle bedrijfstakken was het verzuim tussen begin juli en eind september hoger dan vorig jaar. 
In de zorg is het verzuim juist gestegen, van 5,2 procent in het derde kwartaal van vorig jaar naar 5,9 procent in dezelfde periode dit jaar. Vooral bij verpleeg- en ver­zor­gings­te­huizen waren er veel ziekmeldingen: 7 procent. Daarmee is het de sector met het meeste verzuim. De horeca en landbouw hebben normaal gesproken een klein aantal ziekmelders, maar in het derde kwartaal van dit jaar was er juist bij hen sprake van een flinke toename. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search