skip to Main Content

Een derde heeft spijt van te kleine spaarpot

Als werkloosheid en faillissementen volgend jaar oplopen, denkt 22 procent van de Nederlanders die nu nog een baan of eigen zaak heeft daar financieel slecht op voorbereid te zijn. Slechts een derde vindt dat het goed of heel goed is voorbereid op werkloosheid of faillissement als gevolg van de coronacrisis. 
Dit zijn enkele conclusies uit een enquete onder 1.018 Nederlanders van Wijzer in geldzaken. Wel leggen meer mensen geld opzij (83 procent) dan vorig jaar (78 procent). Toch heeft nog steeds een substantieel deel van de Nederlanders niet genoeg gespaard om 2.000 euro op te kunnen brengen als ze volgende maand te maken zouden krijgen met onverwachte kosten. Dit percentage schommelt al enkele jaren rond de 30 procent. 
daarnaast blijkt dat veel Nederlanders nog niet bekend zijn met de belangrijkste wijzigingen per 1 januari 2021. Zo zegt 41 procent van de Nederlanders niet te weten dat de overheid het kopen van een huis voor jongeren betaalbaarder wil maken door voor deze groep eenmalig de overdrachtsbelasting af te schaffen. De veranderingen in de vermogensbelasting zijn evenmin breed bekend. Zo weet 36 procent van de Nederlanders niet dat de vrijstelling omhoog gaat. Dit betekent dat je over een vermogen tot 50.000 euro (en 100.000 mét partner) vanaf 1 januari geen belasting meer betaalt. Die grens was 30.846 euro en het dubbele voor partners. 32 procent heeft wel gehoord over de veranderingen, maar weet slechts ongeveer wat ze inhouden. 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search