skip to Main Content

Zelfstandigen vragen minder snel hypotheek aan

De daling onder zelfstandigen is volgens onderzoekers het gevolg van de financiele onzekerheid tijdens de coronacrisis van veel zelfstandigen. Daarbij denken zij vaak dat het als zelfstandige lastiger is een hypotheek af te sluiten. Veel zelfstandigen zijn zich er niet van bewust dat veel mogelijkheden zijn om een hypotheek af te sluiten. Toch is het prima mogelijk om een hypotheek af te sluiten als zelfstandige, ook als je nog geen drie jaar zelfstandig ondernemer bent.
Het aantal hypotheekaanvragen van volledig zelfstandig ondernemers is in het eerste halfjaar van 2021 verder gedaald (-15 procent) ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Wel is er sinds het tweede kwartaal van dit jaar een licht herstel te zien. Het gemiddelde hypotheekbedrag van deze groep bedroeg over het tweede kwartaal 303.000 euro.
Huishoudens waarbij (minimaal) één persoon zelfstandig ondernemer is en één persoon een inkomen uit loondienst heeft, vragen nog wel geregeld een hypotheek aan. Gedurende corona was er zelfs een grote stijging te zien (+30 procent). Het gemiddelde hypotheekbedrag bedroeg voor deze groep 333.000 euro. 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search