skip to Main Content

WOZ-waarde gemiddeld 7,3 procent hoger

Zowel een te hoge als te lage WOZ-waarde kan een woningbezitter nadelen opleveren, aldus VEH. Op basis van de WOZ-waarde worden onder andere de hoogte van de onroerendezaakbelasting en de waterschapsbelasting vastgesteld. Bij een erfenis of schenking van een woning bepaalt de woningwaarde de hoogte van de belasting. Een te hoge waardering leidt dus in beide gevallen tot een te hoge belastingaanslag. 
Bij de verkoop van een woning of bij het vaststellen van de hypotheekvoorwaarden, levert een te lage WOZ-waarde juist nadeel op. Het kan leiden tot een te lage verkoopprijs, of strengere en duurdere hypotheekvoorwaarden. Een huiseigenaar kan altijd bezwaar maken als het idee bestaat dat de waarde te hoog of te laag is ingeschat.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search