skip to Main Content

Nederlanders sparen dubbel zoveel in coronajaar

Met de vorig jaar bijgespaarde 42 miljard euro beschikken alle Nederlanders nu in totaal over ruim 487 miljard euro spaartegoed. Het overgrote deel van het gespaarde geld kwam in 2020 terecht op betaalrekeningen (20 miljard euro) en spaarrekeningen waarbij het geld vrij op te nemen is (21 miljard euro). Het overige geld gebruikten Nederlanders om te beleggen of om schulden af te lossen.
Het is zeer ongebruikelijk dat er in één jaar zoveel wordt gespaard. Zo spaarden Nederlanders in 2019 iets meer dan 20 miljard euro en dat was al fors hoger dan de jaren daarvoor, waarin veelal minder dan 10 miljard euro aan de spaarpot is toegevoegd. Opvallend is dat er in de maand mei een grotere toename van het spaargeld was dan gebruikelijk. Dat is de maand waarin veel Nederlanders hun vakantiegeld krijgen. In 2020 kwam dat geld veel vaker terecht op spaarrekeningen dan in andere jaren, ook omdat er veel minder (dure en verre) vakantiereizen werden geboekt. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search