skip to Main Content

Woning verzilveren geeft ook risico?s

Langer thuis blijven wonen is voor steeds meer mensen weggelegd. Vaak doen ze dat in een eigen huis, en is de hypotheek op de woning al grotendeels afbetaald. Door de stijgende huizenprijzen is het huis mogelijk meer waard dan de eventuele schuld. 
Er zijn verschillende mogelijkheden om die overwaarde te verzilveren door opnieuw een hypotheek af te sluiten. Er zijn bijvoorbeeld verschillende hypotheekvormen, zoals reguliere hypotheken, krediethypotheken en verzilverhypotheken. Er zijn grote verschillen in hoe deze producten werken en welke voorwaarden gelden. 
Volgens de AFM brengen bepaalde producten om overwaarde te verzilveren meer of andere risico’s met zich mee dan andere producten. Zo bieden sommige producten de garantie dat iemand in zijn huis mag blijven wonen en niet kan achter blijven met een restschuld, terwijl bij andere producten het huis verkocht moet worden als de limiet van de hypotheek is bereikt. 
Bij een verzilverhypotheek moet naar verhouding een hogere rente betaald worden Deze rente hoeft bij veel producten niet maandelijks betaald te worden omdat deze wordt opgeteld bij de hypotheekschuld. Omdat de schuld door de bijgeschreven rente toeneemt, wordt het rentebedrag elke maand ook hoger. Een verzilverhypotheek wordt vaak op latere leeftijd afgesloten met als doel extra bestedingsruimte te hebben, terwijl iemand toch zo lang mogelijk in de eigen woning kan blijven wonen. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search