skip to Main Content

Werkloosheid in november verder gedaald

De daling van het aantal werklozen is opvallend gezien de economische teruggang door corona. Het CBS noemt de daling een tikje mysterieus, maar wel positief. "Er zijn meer mensen in callcenters gaan werken voor contactonderzoek en ook elders zien we meer werkgelegenheid. Er zijn meer mensen aan het werk gekomen, maar een deel geeft ook de zoektocht naar een baan op en telt dan niet meer mee in de cijfers. Vooral jongeren zijn minder op zoek naar werk."

De beroepsbevolking (alle werkenden en werklozen samen) groeide in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 6.000 mensen per maand. Dat komt door een sterke toename van het aantal werkenden in oktober (+40.000) en november (+29.000). Met 378.000 geregistreerde werklozen in november was 4,0 procent van de beroepsbevolking werkloos. In oktober was dat nog 4,3 procent (406.000). 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search