skip to Main Content

Wat betekenen reisversoepelingen voor verzekering?

Wie naar een gebied gaat met een geel reisadvies, weet dat de reisverzekering gewoon dekking biedt voor de zaken die normaal ook verzekerd zijn. Een land met reisadvies geel betekent: opletten. Er zijn coronabesmettingen en er zijn daardoor veiligheids- of gezondheidsrisico’s. Wanneer het aantal besmettingen toeneemt en het reisadvies van de overheid gaat op oranje, dan verwacht de verzekeraar dat je het gebied zo snel mogelijk verlaat. Neem contact op met de reisorganisatie of alarmcentrale voor hulp. Als je geen actie onderneemt, dan loop je kans dat je niet meer gedekt bent middels je reisverzekering. 
Wie reist naar een gebied met een oranje of rood reisadvies, heeft doorgaans geen dekking als het om (coronagerelateerde) schades gaat. Het verschilt per reisverzekeraar of de andere risico’s (niet coronagerelateerd) wel gedekt zijn. 
Wie voor vertrek positief getest is en hierdoor niet op reis (op korte termijn) kan, doet er verstandig aan contact op te nemen met de reisverzekeraar. Als je een annuleringsverzekering hebt, ben je hier doorgaans voor verzekerd.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search