skip to Main Content

Veel starters zien af van ontbindende voorwaarden

Bijna een derde van de starters die een hypotheek hebben aangevraagd, gaven in een onderzoek aan geen ontbindende voorwaarden te hebben afgesproken. In het eerste kwartaal van 2018 was dit nog 12 procent, drie jaar later dus 30 procent. 
Independer noemt deze ontwikkeling riskant. “Met ontbindende voorwaarden kun je nog afzien van het kopen van een huis wanneer het koopcontract al is getekend. Bijvoorbeeld als je de financiering niet rond krijgt of als uit de bouwkundige keuring blijkt dat er verborgen gebreken zijn.” Starters zijn in deze krappe woningmarkt sneller geneigd om ondoordachte beslissingen te nemen, ook om het risico te vermijden dat de verkoper voor een ander kiest die geen ontbindende voorewaarden stelt. Komt bijvoorbeeld de hypotheek toch niet rond en moet de koper zonder ontbindende voorwaarden afzien van de koop, dan kunnen daar boetes van soms wel 10 procent van de koopsom op staan. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search