skip to Main Content

Volksbank voorziet negatieve rente voor meer spaarders

In de eerste zes maanden stalden spaarders ondanks de lage rente 2,6 miljard euro extra bij de bank, die nu 44,7 miljard euro aan spaargeld in beheer heeft. Die toename heeft mogelijk met de coronatijd te maken waarin mensen het geld oppotten dat ze niet besteden aan bijvoorbeeld vakanties, woon-werkverkeer en vertier.
De Volksbank moet geld betalen om het spaargeld van klanten bij de Europese Centrale Bank (ECB) te stallen. Per 1 juli besloot de bank al meer klanten een negatieve rente te laten betalen. Die grens ligt nu op 100.000 euro, maar de kans is groot dat ook mensen met een lager spaarbedrag rente moeten betalen om te sparen. De Volksbank is het moederbedrijf van merken als BLG Wonen, SNS, ASN Bank en RegioBank. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search