skip to Main Content

Vaak nog mankementen bij nieuwbouwhuizen

Het gemiddeld aantal opleveringsgebreken bleef in 2020 ongeveer gelijk vergeleken met 2019. In dat jaar werden nog gemiddeld 20 gebreken geconstateerd. De meeste bouwfouten troffen de keurmeesters van VEH aan in Den Helder. Hier werden gemiddeld 31 opleveringspunten per nieuwbouwwoning gerapporteerd.  Ook in Goirle werden woningen met gemiddeld 30 fouten niet bepaald vlekkeloos opgeleverd, aldus VEH. Verder lieten bouwers in Sint-Michielsgestel (29 gebreken), Blaricum (28), Oegstgeest en Rotterdam (beide 26) veel gebreken in de woning achter. De gemeenten waar de minste gebreken werden geconstateerd zijn De Bilt, Zundert en Vlaardingen, al kregen kopers hun huis daar alsnog met gemiddeld 10 opleveringspunten opgeleverd.  
De gevel was afgelopen jaar met gemiddeld 7 aangetroffen bouwfouten het meest kwetsbare onderdeel van een nieuwbouwwoning. De keurders troffen daar vooral beschadigde kozijnen en ramen aan, slecht of niet uitgevoerd schilderwerk, niet sluitende deuren en ramen en een witte waas van zout en kalk op de stenen. De keuken en badkamer volgen met gemiddeld 5 opleveringspunten. Fouten in installaties en verblijfsruimten zorgden voor gemiddeld drie punten. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search