skip to Main Content

Uitvaartverzekeraar Yarden opnieuw in problemen

De zoheheten SCP-graadmeter, die de verhouding aangeeft tussen vermogen en verplichtingen, was eind 2020 gezakt naar 87 procent, terwijl dat minimaal 100 procent moet zijn. Yarden, dat vorig jaar zo'n miljoen polishouders had, kampte in 2019 al met dezelfde bufferproblemen. Dat komt doordat zo'n 390.000 naturapakketpolissen duur uitvallen voor Yarden. 
De verzekeraar beloofde bij deze polissen voor alle gemaakte kosten bij een uitvaart van de verzekerde op te draaien. Maar waar de prijzen voor een uitvaart door inflatie en oplopende loonkosten hard bleven stijgen, was het mede door de lage rentes voor Yarden onmogelijk om die oplopende kosten op te vangen. Eerder had concurrent Dela plannen om Yarden over te nemen, maar dat is afgeketst. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search