skip to Main Content

Trend van de week

Beleggingsfraude blijft een groot probleem, zegt de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De toezichthouder ziet dat er meer oplichters actief zijn en dat de trucs van die oplichters ook steeds geraffineerder worden. De AFM brengt daarom veelgebruikte misleidings onder de aandacht. 
Truc 1: de-bekende-Nederlander-truc – Een bekende Nederlander lijkt een investering aan te prijzen in een online advertentie op bijvoorbeeld Facebook. Tip: als u een bekende Nederlander beleggingsadvies ziet geven, is de advertentie meestal nep. 
Truc 2: de-nu-of-nooit-truc: wie ook maar lichte interesse toont, wordt door de verkoper vrijwel direct onder druk gezet om snel te investeren. Het is nu of nooit! Maar, zegt de AFM, laat je niet overhalen. 
Truc 3: de-AFM-vergunning-truc: de aanbieder zegt dat ze een vergunning van de AFM hebben en dat de AFM enthousiast is over hun aanbod. Dit is het teken dat u met oplichters te maken heeft. De AFM geeft nóóit een positief advies over een belegging. 

Malafide beleggingsaanbieders zijn vooral actief met misleidende advertenties op social media en internet. Houd altijd het hoofd koel en kijk goed naar signalen voor fraude. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search