skip to Main Content

Starters raakt gestrest door huizengekte

Vereniging Eigen Huis (VEH) deed onderzoek onder ruim 200 actief zoekende starters en constateert dat ruim 80 procent zegt dat ze tegenslag ondervinden bij hun zoektocht. Ze hebben allemaal last van het schaarse aanbod en de hoge prijzen.  Zo werd bijna een kwart van hen overboden en kan een derde tien minder lenen dan gehoopt. iets meer dan een derde zegt dat een woning vaak al is verkocht voordat ze die konden bezichtigen.  
Door die tegenslagen heeft een groot deel van de actieve starters gevoelens van onzekerheid (45 procent), frustratie (41 procent) en machteloosheid (32 procent).  Schokkend noemt VEH die uitkomsten. De enige echte oplossing is volgens VEH het bouwen van veel extra betaalbare koop- en huurwoningen. “De komende 10 jaar hebben we daarom jaarlijks 100.000 nieuwe woningen nodig”, aldus de vereniging. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search