skip to Main Content

Regelingen duurzaamheidssubsidie op de schop

De subsidieregelingen voor isolatie en warmtepompen gaan per 1 januari 2021 op de schop. Dat meldt Vereniging Eigen Huis (VEH) na publicatie van de nieuwe regelingen in de Staatscourant. De wijzigingen hebben consequenties voor huiseigenaren die willen verduurzamen.
Met ingang van volgend jaar is er nog één subsidieregeling, de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie), voor zowel het isoleren van de woning als voor de aanschaf van warmtepompen, zonneboilers en aansluiting op een warmtenet. Ook het totale budget wordt minder. Nu is er voor de verschillende subsidiepotten samen ongeveer 180 miljoen beschikbaar, in 2021 is dat 124 miljoen. De isolatiesubsidie voor VvE’s, de SEEH (Subsidieregeling energiebesparing eigen huis), blijft nog wel bestaan.
Er zijn daarbij diverse voorwaarden verbonden aan de nieuwe subsidieregeling, aldus VEH. Voor de subsidie moeten minimaal twee isolatiemaatregelen worden uitgevoerd of één isolatiemaatregel én de aanschaf van bijvoorbeeld een warmtepomp of zonneboiler. Als je een warmtepomp of zonneboiler wil aanschaffen of je laat aansluiten op een warmtenet volstaat één maatregel. De subsidie kan pas worden aangevraagd als de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald. Ten opzichte van de huidige regelingen wordt een aantal zaken versoberd. Zo is het maximale subsidiebedrag voor isolatie verlaagd. Ook de subsidie voor waterzijdig inregelen vervalt. Dit vindt VEH opvallend, want waterzijdig inregelen is sinds dit jaar verplicht voor huiseigenaren en kan een enorme kostenpost zijn. Nieuw is dat er een subsidie komt voor de aansluiting van een woning op een warmtenet. Wie nog gebruik wil maken van de huidige subsidieregelingen moet snel zijn: dien uiterlijk 31 december de aanvraag in. Ook nu geldt dat de subsidie pas kan worden aangevraagd als de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search