skip to Main Content

Pilot met hypotheken voor huishoudens met hoge huur

De NHG start samen met ING, BLG Wonen, ABN AMRO-dochter Florius, Aegon en Vereniging Eigen Huis (VEH) een proef waarbij ze duizend huishoudens die met een hoge huur zitten, maar niet in aanmerking komen voor een hypotheek onder bepaalde voorwaarden toch een hypotheek verstrekken. Het gaat om woningen voor een bedrag tot de NHG-grens van 355.000 euro.
Belangrijk daarbij is dat de huurders minimaal drie jaar lang hun huur hebben betaald, zonder daarbij betaalachterstanden te hebben opgelopen. Daarnaast moeten de huishoudens een inkomen hebben dat hoog genoeg is om de woonlasten te kunnen betalen. Het spaargeld moet dus buiten schot blijven.
De proef duurt maximaal twee jaar, maar het aantal hypotheken wordt mogelijk al eerder uitgebreid als blijkt dat de pilot goed werkt. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search