skip to Main Content

ING reserveert geld voor verwachte hypotheekachterstanden

De bank voorziet dat klanten vanwege de oplopende inflatie meer geld kwijt zijn aan levensmiddelen en daardoor meer moeite hebben om hun hypotheek af te betalen. Daarnaast is de verwachting dat de hypotheekrentes binnenkort stijgen, en dat zou voor sommige klanten de maandlasten verhogen. Op dit moment ziet ING niet meer mensen met betalingsproblemen dan normaal. Integendeel zelfs: het aantal mensen met betalingsproblemen is kleiner dan vorig kwartaal. 
Daarnaast zette ING het afgelopen jaar 180 miljoen euro opzij om mensen die in het verleden te veel rente betaalden op hun leningen te compenseren en de bank reserveert 141 miljoen euro voor de terugtrekking uit de Franse markt. ING sluit zijn Franse divisie voor particulieren en verkoopt die naar alle waarschijnlijkheid aan de Franse bank Société Générale.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search