skip to Main Content

Aantal faillissementen blijft dalen

In januari 2022 gingen er 116 bedrijven failliet. Dat zijn er 21 minder dan de maand ervoor. Het aantal faillissementen is daarmee terug op een historisch laag niveau, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Al geruime tijd is het aantal faillissementen in Nederland klein. Het CBS vermoedt dat de uitgebreide coronasteunpakketten daar mee te maken hebben. Bij de start van de coronacrisis werd gevreesd voor een golf aan faillissementen. Maar uiteindelijk gingen alleen in de eerste volledige maand van de pandemie (april 2020) veel bedrijven failliet. Daarna daalde het aantal snel naar historisch lage niveaus. Zo gingen er afgelopen augustus 99 bedrijven op de fles. Dat was het kleinste aantal in ruim dertig jaar.
In november leek er een einde te komen aan de kleine aantallen faillissementen, toen de teller steeg naar 167. Maar in twee maanden tijd is dat aantal weer snel gedaald naar iets meer dan 100 per maand.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search