skip to Main Content

Pensioenwet gaat jaar later in

Binnen het nieuwe pensioenstelsel doen fondsen geen beloften meer over de toekomstige pensioenen die ze uitkeren. Elke deelnemer krijgt een eigen pensioenvermogen dat door het fonds belegd wordt. Op basis van het verwachte rendement en de levensverwachting kan het fonds inschatten wat de deelnemer later krijgt. Dit betekent dat het kan meezitten als het economisch goed gaat, maar ook kan tegenzitten.
Koolmees hoopt dat de overstap naar een nieuw stelsel nog voor 2027 gemaakt kan worden. Volgens Koolmees is de vertraging te wijten aan de complexiteit van het vraagstuk. “Het is een heel ingewikkeld vraagstuk, het gaat om heel veel geld, grote belangen. Het moet zorgvuldig gebeuren en daar hebben we helaas iets meer tijd voor nodig”, zegt hij tegen de NOS.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search