skip to Main Content

Nederlandse banken niet happig op spaargeld

“Centraal Beheer accepteert sinds een paar maanden geen nieuwe spaarklanten meer en per 5 oktober stopte ook LeasePlan Bank met het accepteren van nieuwe klanten. Dit doen de banken omdat ze te veel spaargeld ontvingen. Spaargeld kost de banken op dit moment namelijk geld. Banken moeten een groot deel van het spaargeld bij de ECB stallen en die rekent daarvoor een negatieve rente aan banken. Hierdoor is het voor de banken dus niet interessant om heel veel spaargeld te hebben”, aldus een woordvoerder van Geld.nl in InFinance. 
De Volksbank-labels SNS Bank, ASN Bank en RegioBank laten spaarklanten alleen nog maar toe als die ook een betaalrekening of ander financieel product bij de bank hebben of afsluiten. Bij ABN Amro, ING, Knab en Rabobank was een betaalrekening altijd al verplicht om er te kunnen sparen.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search