skip to Main Content

Nederlander betaalt ruim 2 duizend euro aan autobelasting

In België zijn autorijders het meest kwijt. Zij betalen gemiddeld 3.187 euro per voertuig. Het goedkoopst is Spanje, waar je als bezitter van een auto of ander gemotoriseerd voertuig gemiddeld 1.086 euro betaalt. 
Het onderzoeksbureau keek niet alleen naar belastingen voor de auto zelf, zoals aanschafbelasting en wegenbelasting, maar ook naar brandstofaccijnzen. De btw is eveneens meegenomen in de berekeningen. In absolute bedragen betalen de Duitsers het meest. In de grootste automarkt van Europa ontvangt de overheid 99,9 miljard euro aan autobelastingen per jaar.
Nederland is van de onderzochte landen de duurste als het gaat om belasting op benzine. Per 1.000 liter betaal je in Nederland 813 euro aan accijns. Ter vergelijking: in Hongarije betaal je per 1.000 liter benzine 345 euro accijns.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search