skip to Main Content

Minder starters sluiten hypotheek af

Met die 19 procent ligt het aandeel op hetzelfde niveau als in 2019. Bij de hypotheekafsluiters zitten steeds meer verbouwers. In 2016 was slechts 3 procent van de hypotheken verstrekt aan verbouwers, in 2020 was dat al 13 procent en hnu ligt dat op 16 procent. Dat blijkt uit cijfers van de AFM. Een verklaring zijn de de stijgende huizenprijzen; het is voordeliger om de huidige woning te verbouwen dan om een grotere woning te kopen. 
Uit de cijfers van de AFM blijkt verder dat de annuïtaire hypotheek opnieuw de meestgekozen hypotheekvorm is (54 procent), maar het verschil met de aflossingsvrije hypotheek (52 procent) is erg klein. Het aandeel van de annuïtaire hypotheek is het grootst onder starters (64 procent) en het kleinst onder oversluiters (39 procent). Oversluiters hebben vaker een aflossingsvrije hypotheek (66 procent. Onder starters is deze hypotheekvorm minder populair (23 procent). 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search