skip to Main Content

Steeds meer gepensioneerden vragen hypotheek aan

Uit cijfers van het Hypotheek Data Netwerk (HDN) blijkt dat gepensioneerden vorige maand bijna vierduizend hypotheken aanvroegen. Een jaar eerder waren dat er iets meer dan drieduizend. Volgens HDN komt de stijging waarschijnlijk door de historisch lage rente. De afgelopen maanden al waren er vooral oversluiters acctief. In augustus waren de oversluiters goed voor 7.293 hypotheekaanvragen, 34 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. In totaal zijn er vorige maand 34.149 hypotheken aangevraagd. Dat was net iets meer dan in augustus vorig jaar. 
Het gemiddelde bedrag voor een hypotheek steeg van 258.000 naar 265.000 euro. Daarbij wordt vooral gekozen voor een hypotheek met een lange rentevaste periode, van 20 of zelfs 30 jaar. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search