skip to Main Content

Minder huisuitzettingen door woningcorporaties

Volgens Aedes, de landelijke branchevereniging van woningcorporaties, daalt het aantal huisuitzettingen doordat corporaties meer aandacht besteden aan het op tijd signaleren van schuldenproblematiek. De coronacrisis heeft die vroege signalering alleen maar noodzakelijker gemaakt.
Negen op de tien corporaties zeggen binnen een maand contact op te nemen met een huurder die niet op tijd heeft betaald. Vaak gaat de corporatie dan ook meteen op huisbezoek om met de bewoner in gesprek te gaan. Zo'n bezoek blijkt in de meeste gevallen al voldoende om de huurachterstand op te lossen. Maar niet in alle gevallen dus. Een op de vijf corporaties heeft vorig jaar een huurder uit huis moeten zetten. Dat gebeurde als de huurder onbereikbaar was of niet naar een oplossing wilde zoeken. Ook was er in veel gevallen sprake van overlast of criminaliteit.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search