skip to Main Content

Makkelijker lening afsluiten voor verduurzamen woning

Huiseigenaren die hun hypotheek willen verhogen betalen hiervoor advieskosten. Willen zij dit niet dan zijn ze nu verplicht een financiële kennistoets af te leggen. Met deze toets willen hypotheekaanbieders beoordelen of een consument begrijpt welke risico’s er verbonden zijn aan een hypotheek. Volgens de ministeries van Financiën en Binnenlandse Zaken zorgen de hoge kosten en de toets ervoor dat mensen minder snel een verduurzamingshypotheek aanvragen, meldt Vereniging Eigen Huis (VEH). 
Aangezien in het Klimaatakkoord is toegezegd dat de drempels voor het verhogen van een hypotheek voor verduurzaming zullen worden verlaagd, hebben de ministeries besloten de verplichte toets voor deze hypotheekvorm af te schaffen. De vrijstelling geldt alleen voor aanvullende hypotheken tot 25.000 euro en moet aantoonbaar worden besteed aan de financiering van bepaalde verduurzamingsmaatregelen zoals gevelisolatie, vloerisolatie, hoogrendementbeglazing (minimaal HR++) of zonnepanelen. Ook moeten consumenten de hypotheek binnen vijf jaar na het afsluiten van de al bestaande hypotheek op hun woning hebben afgesloten. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search