skip to Main Content

Lentestorm levert ruim 30 miljoen schade op

Deze schade is vooral ontstaan aan opstal, inboedel en voertuigen van particulieren en bedrijven. Het schadebedrag zal nogf verder oplopen omdat in deze eerste schartting de schade aan land- en tuinbouw en overheidseigendommen niet is meegenomen.
Vooral het kustgebied, Zeeland en noordelijk Nederland kreeg het zwaar te verduren. In verschillende kustregio’s zorgden omgewaaide bomen, rondvliegende takken, dakpannen en puin voor schade. Ook viel een dodelijk slachtoffer te betreuren. Schademeldingen kwamen uit het hele land.
Deze ‘lentestorm’ is de eerste grote storm van dit jaar. In juli 2020 zorgde storm Ciara voor naar schatting 80 miljoen euro’s schade, de januaristorm van 2018 leidde tot circa 401 miljoen euro aan uitkeringen voor verzekerden op hun opstal- en inboedelpolissen. Volgens het Verbond zal de schade door klimaatverandering in Nederland gemiddeld toenemen met 250 miljoen op jaarbasis. Nederlanders zijn doorgaans goed verzekerd tegen stormschade. De meeste particuliere woonhuisverzekeringen dekken schade door storm.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search